Sa devenim Fiinte de Lumina – principiul Karmei 1

Legătură Publicat pe Actualizat pe

Filozofiile orientale, pe parcursul a mii de ani au dat nastere la teoria conform careia fiintele umane se nasc de mai multe ori pe pamant. Pornind de la aceasta teorie s-a nascut teoria conform careia, aceasta nastere repetata, acest continuum al nasterii, vietii si renasterii  este determinat de legea sau principiul karmei.

Poate unii dintre voi nu cred, si respect credinta fiecaruia, numai ca si orientalii sunt oameni. Milenii au fost considerati pagani si s-a incercat convertirea lor la crestinism sau alta religie si, totusi, vedem cum filozofia lor de viata prinde din ce in ce mai mult teren in lumea occidental. Oare de ce?

Milenii, societatea asa zis civilizata a avut o orientare pur materiala. Chiar daca vorbim de oameni de afaceri, simpli cetateni sau chiar biserica.

In toata aceasta societate, biserica chiar daca este majoritara, si ma gandesc la numarul enoriasilor, nu a reusit un singur lucru – sa explice taina vietii, sa explice rostul omului ca fiinta pe acest pamant si, in ecuatia Creatiei. Oare de ce FIINTA SUPREMA/TATAL/CREATORUL a creat omul? Doar pentru adulatie, ca aplaudaci? Nu cred! CREATORUL a creat omul din IUBIRE. La un moment dat Fiintele Evoluate – Spirite pure au hotarat sa incerce existenta in densitatea 3D si asa a aparut omul, Fiinta Umana, a decazut prin afundarea in dimensiunea materiala si, atunci, a inceput ciclul karmei.

Filozofia orientala tocmai asta face. Explica rostul Omului ca loc central al acestei densitati 3D.

Si totusi, ce guverneaza acest proces continuu, pana la un moment dat, al nasterii si mortii? Toate teoriile stiintifice se bazeaza doar pe studierea si evolutia fizica a fiintei umane. Dar despre spirit si suflet? Oare acestea nu evolueaza?

Daca consideram ca sufletul omului/spiritul lui nu evolueaza si nu exista ciclul vietilor, atunci putem sa credem ca in rai sau iad, conform preceptelor bisericii, este foarte aglomerat. Miliarde, zeci de miliarde de suflete ar trebuii sa se inghesuie acolo. Intr-un fel este inghesuiala, dar in alt sens, pe care-l voi dezvolta in alt articol. In plus, sufletele oamenilor din epoca preistorica ar fi cam nabadaioase, cam neevoluate, nu? In ce loc s-ar afla ele, caci nu exista nici o religie pe vremea aceea care sa le promita raiul sau iadul. Si oare acei oameni nu erau creatia CREATORULUI, sau omul ca si creatie s-a nascut in era noastra?

In concluzie, cred ca scopul intregii noastre existente, prin ciclul nasterii si renasterii, este de a evolua ca suflete, ca spirit, pentru ca, la un moment dat, sa ne intoarcem in Absolut, in Creator, la Sursa primordiala din care ne-am nascut.

Principiul fundamental care guverneaza acest ciclu al reincarnarii, este legea karmei sau legea cauzei si efectului.

Acesta lege este si va fii fundamentala, mai ales intelegerea ei, in viitorul umanitatii, si nu modul de acordare a recompenselor pe care le ofera stilul imbelsugat, axat pe valori materiale. Aceasta implica dezvoltarea spirituala, dezvoltarea personala.

Intelegerea realitatilor existentei noastre este si ea o caramida pusa la accelerarea evolutie noastre spirituale.

Intelegerea realitatii existentei noastre nu se poate realiza fara intelegerea procesului nasterii si renasterii si a legii Karmei. Intelegand acest proces vom reusii sa invatam cum sa ne vindecam, cum sa gestionam viata actuala si sa transcendem limitele materialului devenind Fiinte de Lumina, asa cum suntem haraziti sa fim.

Ridicarea in trup, asa cum este ea dezvaluita in Biblia crestina, inseamna acesta iluminare, inseamna transformarea fiintelor umane in fiinta de lumina. Pana acum in 2000 de ani, in afara de Isus nu am auzit de o alta inaltare, si asta cu toata straduinta clericilor.

Nu sunt impotriva credintelor fie ea crestina, mahomedana, mozaica etc. Nu credinta e rea si nici cei care o propovaduiesc. Este lipsa de intelegere a vietii si a sensului ei si incapacitatea unora, daca inteleg acest lucru, de al exprima si de a-l impartasii altora, pentru ca, nu-i asa, prin ignoranta se poate conduce si castiga favoruri.

Nu degeaba Isus a zis *lasa-ti copii sa vina la mine*, si nu se referea la copii mici, ci la fiintele umane – copii TATALUI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s