Principiul karmei 2

Legătură Publicat pe Actualizat pe

Noi, Oamenii, nu suntem fiinte care se limiteaza doar la existenta prezenta, la lumea actuala. Noi Oamenii, existenta noastra, este mult mai complexa, are un caracter mult mai profund, care se intinde pe mai multe dimensiuni.

Daca nu ar fi asa, cum ar putea interactiona fiintele de lumina cu noi. Cum ar interactiona ingerii si arhanghelii? Caci despre aceasta interactiune toate religiile vorbesc, aceasta interactiune este dezvoltata si explicata in multe credinte.

Sufletul este nucleul sinelui. El interactioneaza cu ambele fete ale existentei prin continuul ciclu al vietii si mortii. El trece prin viata si moarte asa cum ata trece printr-un material. Sinele este cel care e guvernat de legile cauzei si efectului.

Karma este cea care determina caracterul si personalitatea unei fiinte. Karma este cea care explica comportamentul unui om, explica de ce un copil cuminte poate devenii un adult violent si invers.

Karma este cea care guverneaza intreaga existenta a omului, a cuplului, a unui grup de oameni, a unei natiuni si, in mare, existenta unei civilizatii.

Karma este cea care ne ajuta sa intelegem, si cea care explica, de ce un om minunat este supus greutatilor si de ce o fiinta care ni se pare depravata are mult succes.

Noi credem ca faptele bune dau nastere la fapte bune sau fapte rele dau nastere la fapte rele. Numai ca nu se intampla asa intotdeauna. Explicatia este data de legea karmei. Trebuie sa cautam si sa intelegem motivele in indelungatele existente ale unei fiinte umane.

Desi legea karmei pare fatidica, aceasta nu este asa. In intelepciunea si iubirea sa, Creatorul-Fiinta plina de IUBIRE, a lasat ca Omul ca poata actiona asupra karmei si sa o schimbe sau sa o dizolve. Omul poate schimba trecutul si poate schimba actiunea lui in prezent.

Scopul dezvoltarii personale este de a invata modalitatile prin care o persoana isi poate dizolva karma sau acele aspecte care se manifesta intr-un mod problematic in prezent.

Asa cum am afirmat in precedentul material, convingerea mea este ca noi, Oamenii, suntem supusi ciclului vietii si al mortii pana cand vom reusii sa evoluam ca suflet. Aceasta evolutie este legata de intelegerea si modificarea karmei.

Constientizarea acestui proces poate duce la accelerarea sa.  Asta nu inseamna ca cei care nu doresc sau nu cred in legile karmei nu pot evolua ca suflete. In mod inconstient ei sunt capabili de a-si schimba karma, destinul.

Procesul poate fi mai lung si anevoios sau mai lin si rapid. Totul depinde de actiunile noastre, de caracterul nostru si intr-o oarecare masura de vointa noastra. “Dumnezeu iti da, nu-ti baga in sac”.

Fiecare om, fiecare individ, este ancorat intr-o retea de legaturi si influente karmice. Fiecare dintre noi este influentat in proportii diferite de asa numitele categorii ale karmei. Principalele categorii de karma sunt: globala, nationala, locala, familiala si personala.

Tot ceea ce inseamna viata este influentat de aceste categorii ale karmei. Fiecare categorie poate avea o influenta mai mare sau mai mica asupra unui individ.

Fiecare OM este dator si poate sa-si divolve singur karma. El poate fi ajutat, sfatuit, indrumat, dar nimeni nu poate actiona in locul lui. Cea mai buna modalitate de dizolvare a karmei, cea mai mare forta din univers care poate dizolva karma, la orice nivel, este IUBIREA. Mai exact, IUBIREA neconditionata fata de cel care ne-A Creat. Cum si in ce modalitate, poate am sa dezvolt intr-un alt material. Desi fiecare individ are nevoie de indrumare personalizata. Bolile ca si karma au cauze personalizate. Nu se poate translata o cauza de la un individ la altul.

Maestri care practica indrumarea trebuie ca ei insisi sa-si fi divolvat karma sau, cel putin o mare parte din ea. Nu se poate actiona asupra unui individ cu forta. Pacientul trebuie sa coopereze deplin daca vrea sa-si dizolve karma sau o parte din ea.

Toate bolile pleaca de la aceste principii. Bolile sunt date pentru purificarea sufletului. In masura in care, maestrul reuseste sa explice unui individ, plecand de la caracterul si viata acestuia, cauzele bolii, dar si dorinta sincera si intelegerea acestuia, bolile pot fi eliminate. Sau mai exact cauzele acestora.

Credeti-ma, este mult mai usor sa iei un tratament cu buline decat sa-ti dizolvi singur karma si sa-ti modifici caracterul. In multe cazuri tratamentul alopat nu trebuie intrerupt odata ce ai pornit constient  pe drumul evolutiei sufletului. Tratamentul nu trebuie intrerupt deoarece efortul unui individ de a-si elimina cauzele bolilor poate sa nu fie sincer si sa nu duca la efectul scontat/asteptat.

Vindecarea depinde de fieacare in parte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s