Evolutia noastra – inceputul

Legătură Publicat pe Actualizat pe

Existenta noastra ca fiinte, karma si procesul reincarnarii exista si functioneaza intr-o realitate multidimensionala.Ca fiinte, noi existam in cele trei dimensiuni – fizica, astrala si cauzala. Fiecare dimensiune comporta la randul ei mai multe stadii.

Dimensiunea fizica este “rezervata” densitatilor de la 1 la 4. Dimensiunea 1 cuprinde lumea rocilor, a mineralelor. Densitatea a doua cuprinde lumea plantelor, iar densitatea a treia lumea animala. Din aceasta ultima densitate face parte si omul.

De aici incepe evolutia fiintei umane. Constiinta, iubirea pot face diferenta intre dimensiunea a treia si a patra. Fizic, pot exista concomitent oamenii care sunt in densitatea a treia si cei care sunt in densitatea a patra. De la densitatea a 5-a incepem sa vorbim de existenta oamenilor evoluati, de maestrii spirituali. Densitatile se intind pana la a 12-a. Dincolo este Creatorul.

Un spirit care este manifestat in densitatea fizica are trei corpuri – fizic, astral si cauzal. Un spirit manifestat in dimensiunea astrala are doua corpuri – astral si cauzal, iar un spirit manifestat in dimensiunea cauzala are doar un corp – cel cauzal.

Aici fac o precizare. Astralul este format din astralul inferior si astralul superior. Cel inferior este asa numitul iad in religii iar cel superior este asa numitul rai. Denumirile sunt improprii deoarece maestri innaltati si spiritele evoluate transcend dimensiunea astrala, ei existand in dimensiunea cauzala. Dar la timpul potrivit am sa vorbesc si despre acestea.

Cat timp noi existam pe Maica Geea posedam o constiinta pentru fiecare din cele trei corpuri. Fiecare sistem minte-corp cuprinse o serie de 7 centre energetice si un sistem de canale, prin care energia curge de la un centru la altul, denumite nadis (in sanscrita).

Sistemul astral minte-corp este depozitarul tuturor dorintelor, a emotiilor si determina intr-un mod inconstient in mare parte caracterul nostru. Existenta dualitatii, a atractiei si respingerii este legata intrinsec de acest ansamblu minte-corp. Corpul nostru fizic este menit a se sustine prin consumarea de aer si hrana. Cand acesta functioneaza intr-un mod optim el elimina substantele care nu-i sunt necesare si daunatoare, mentinand un echilibru cu lumea inconjuratoare. Cand acest echilibru este rupt intervine boala si moartea. La fel se intamplas i cu corpul astral, acesta retine ce-i este necesar si respinge ce nu-i este.

NU UITATI CA TOATE CORPURILE NU SUNT INDEPENDENTE

Corpul cauzal este cel mai aprope de esenta divina, de Creator. In momentul in care ne nastem corpul cauzal preia in grija corpul fizic si corpul astral. Corpul cauzal este cel care ne defineste. Corpul cauzal este conceptual identic cu notiunea de spirit, iar corpul astral cu notiunea de suflet. Fiind partea cea mai legata de divinitate de Absolut el se sustrage dualitatii. El nu este nici masculin si nici feminin. In Absolut nu exista dualitate.

Corpul cauzal, chiar daca este dincolo de dualitate, el este totusi individualizat. El Exista. Este parte din taina Creatorului.  El este cel care transcede timpului si vremurilor. El nu tine de timp sau de spatiu.Corpul fizic ramane la Maica Geea, corpul astral, informatiile din timpul vietii, a vietilor, se inscriu in cronica Akasha iar corpul cauzal este cel care nu poate fi atins de boli, atasamente. El este cel care evolueaza, cel care transcede dimensiunile sau densitatile pentru ca, la final, sa se intoarca in Absolut.

Cand corpul nostru fizic este conceput, incepem doar sa fim constienti de el. Constiinta inceputului este doar asupra corpului fizic. Necesitatile acestuia ocupa marea parte a timpului cronologic. Eul, preia capacitatea noastra de constiinta. Eul incepe sa creada ca el este sinele nostru.

Sinele nostru nu este eul nostru.

Eul este creat de minte. El este cel care dicteaza satisfacerea necesitatilor si, daca nu este constientizat la timp, devine egoul fiecaruia. Egoul incepe ca creada ca el este singur, ca numai el este in aceasta lume si ca are dreptul suprem asupra satisfacerii cu orice pret a necesitatilor fizice care devin de fapt nevoile lui.

Pe masura ce constiinta noastra evolueaza reusim sa devenim constienti de existenta celorlalte planuri. La inceput de planul astral putand prelua controlul acestuia. Noi si nu egoul. Egoul nu poate fi constient de existenta planului astral. Existenta planului astral, constientizarea acestuia este primul pas spre densitatea a 4-a, este primul pas spre acceptarea acesteia ca facand parte din viata noastra, din noi.

In momentul in care suntem total constienti de dimensiunile ascendente ale fiintei noastre vom putea spune ca suntem constienti de corpul cauzal. Constientizarea corpului cauzal inseamna de fapt constientizarea Absolutului, a Creatorului. Aceasta constientizare inseamna ca noi realizam ca suntem fiinte legate de Absolut, de Creator. Inseamna pasul facut spre densitatea a 5-a. Este pasul facut spre transformarea corpului de carbon in corp de siliciu, este pasul facut spre inaltarea noastra ca fiinte. Este pasul facut spre timpul in care nu ne mai intoarcem in vietile fizice ale densitatii a treia.

Este pasul pe care il facem ca sa ne intoarcem acasa.

Trebuie sa intelegem, sa constientizam ca acesti pasi ii putem face doar noi si nimeni altul. Transformarea noastra tine doar de noi, de intelegerea procesului nastere-moarte, a notiunii de karma si intelegerea faptului ca, in viata, egoul a inceput sa conduca. Indepartarea egoului de la conducere, constientizarea acestui fapt este primul pas spre evolutie, spre transformarea noastra in fiinte de lumina. Nu vom incepe sa stralucim, dar vom reusii sa intelegem ca in fiecare fiinta exista acea scanteia divina care asteapta intr-o camera secreta din inima  sa fie scoasa la lumina. Aceasta scanteie este legatura noastra cu corpul cauzal. Este scanteia menita sa ne trezeasca la realitate.

Constientizarea divinitatii din noi inseamna constientizarea corpului cauzal. Inseamna constientizarea Absolutului din noi.

Un ghid spiritual este menit a ne conduce pe drumul pe care sa devenim constienti de noi ca fiinte divine. Este menit a ne face sa intelegem unde gresim si ce trebuie sa schimbam. Si toate aceste individual. Ce este bun pentru unul nu se potriveste pentru altul.

Daca nu constientizam nevoia de schimbare in viata noastra, a modului de viata si mai ales a caracterului, degeaba facem meditatii, matanii sau primim incarcari energetice. Degeaba vom merge in tabere spirituale in care unii ne vor explica ce si cum, ne vor spune ce frumos este dincolo, dar nu ne vor explica cum sa ajungem acolo.

Voi Fiinte de Lumina sunteti singurii care veti reusii. Numai efortul vostru va poate duce acolo.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s