Astralul superior si astralul inferior – Raiul si Iadul

Legătură Publicat pe Actualizat pe

 

Dupa o perioada de absenta,  revin cu unele considerente legate de nivelurile superioare ale existentei noastre, dincolo de aceasta viata 3D.

De mii de ani fiintele umane au intuit ca, dincolo de existenta efemera a celei mai inrobitoare sau mai acaparatoare dimensiuni, exista CEVA.

Initiatii tuturor curentelor spirituale sau a multitudinii formelor si cultelor religioase au incercat sa explice adeptilor lor existenta fiintei, dincolo de viata palpabila, caracterul acestei existente si felul locului in care ESENTA FIINTEI continua sa existe.

Si, pentru ca oamenii sa inteleaga caracterul efemer, limitat, al vietii 3D, liderii spirituali, mai mult sau mai putin constienti de existenta celorlalte taramuri, au negat in marea majoritate a lor existenta reincarnarii.

Multe miscari spirituale, si aici ma refer in special la cele existente la popoarele din Tibet, Australia, la indienii nativi din America, la unele triburi din Africa, au continuat in tot acest timp sa proclame continuitatea vietii in dimensiunea 3D pana cand, ajunsa la punctul terminus al evolutiei, FIINTA nu se mai intoarce.

Religiile majore continua si astazi sa nege, la nivel declarational si public, inexistenta reincarnarii. Si totusi, acestea sunt constiente de existenta acesteia pentru ca insusi Isus a vorbit de aceasta, si nu numai El. Si totul este scris in Biblie. Dar este mult mai usor sa controlezi o masa de oamenii si sa le spui ca, in functie de cum se comporta in viata ajung sau nu in RAI sau in IAD, si numai liderii spirituali sunt capabili sa dea dezlegare de la “pacate” pentru lumea cealalta.

Stiu, si nu cred, ca dupa ce plecam din aceasta viata ne ducem in doua locuri diferite. Dar nu sub numele de iad sau rai. Si nu cred ca sta cineva cu biciul sau ca exista cazane de smoala incinsa. Aceasta reprezentare este doar pentru a speria oamenii si ai face mai docili si mai smeriti. Dar nu fata de Creator ci fata de liderii religiosi.

Alcatuirea invelisului corpului nostru este legata de existenta celorlalte dimensiuni. Corpul fizic este legatura noastra cu dimensiunea fizica in care ne aflam, invelisul eteric este cel care inconjoara corpul fizic si este expresia energiei vitale, corpul astral este legatura cu dimensiunea astrala, este corpul in care existam dupa ce ne incheiem existenta fizica, corpul cauzal este legatura cu dimensiunea cauzala, dimensiune care precede lumea divina. Dincolo de aceasta este lumea fiintelor divine.

Asa cum urmatorul corp al nostru este cel astral, asa urmatoarea noastra oprire existentiala este in dimensiunea astrala. Acum intervin notiunile abstracte de rai si iad.

Dar asa cum lumea fizica este impartita in trei forme de existenta a vietii – minerala, vegetala si animala si, in doua sau dupa unii in trei forme de existenta a constiintei – 3d, 4D si 5D, asa si lumea astrala se imparte in doua – astralul inferior (iadul) si astralul superior (raiul).

Deosebirea dimensiunii astrale fata de lumea fizica, unde materialul este despartit de gandire, este ca, aici, gandul creaza realitatea. Gandul poate crea materie sau realitate. Si in dimensiunea astrala exista materie numai ca aceasta este mult mai diafana si nu atat de grosiera ca in densitatea fizica. Corpul nostru va fi mult mai elastic, mai putin rigid decat cel de acum. Fantomele si aparitiile spectrale sunt elemente din dimensiunea astrala, atat din cea inferioara cat si din cea superioara. Interactiunea noastra este posibila doar in functie de gradul de evolutie al fiintei in dimensiunea fizica. Exista posibilitatea ca, desi existenta noastra sa fie in dimensiunea 3D, constiinta noastra sa apartina dimensiunii 4D sau 5D (a astralului).

Un lucru este esential de inteles pentru noi, fiinte constiente, si anume ca, dimensiunea astrala este legata intrinsec de modul in care noi ne-am desfasurat viata in dimensiunea fizica. Este strans legata de sentimentele, trairile, emotiile, negativitatea sau pozitivitatea acumulata la momentul trecerii dincolo.

In astralul inferior ajung  fiintele care au inmagazinat si care proiecteaza negativitate si care, au luat cu ei atasamentele dezvoltate in timpul vietii.

Astralul superior este populat de fiintele care proiecteaza o atitudine armonioasa si luminoasa, eliberate fiind de atasamente  inca din timpul vietii in dimensiunea grosiera 3D.

Starile emotionale ale celor care ajung in astralul inferior sunt puternice, ele acapareaza in intregime fiinta. Cu cat acestea sunt mai intense cu atat suferinta este mai mare. Respectivul suflet este inchis in durerile cu care a plecat, nu se poate debarasa de atasamentele dezvoltate in viata, gandurile negative continua sa-i afecteze existenta si mediul astral in care este.

Sunt foarte multi oameni care nu se pot debarasa de durere si de gandul pierderii vietii. Acestia nu accepta moartea ca pe o noua existenta. Acestia sunt cei mai predispusi sa ajunga in astralul inferior mai ales daca, in timpul vietii, au dezvoltat atasamente negative puternice. Odata ajunsi in astralul inferior mintea lor le provoaca aceeasi suferinta, simt aceeasi durere, pentru ca nu realizeaza de fapt ca au parasit viata anterioara.

Astralul superior este tot o lume a conceprii, o lume in care gandul creeaza realitate. Gandurile pot afecta astralul si pot efectua schimbari reale in om. Este, in adevar, un fel de rai, o lume pe care unii nu doresc sa o mai paraseasca. Dar asta nu pentru ca este raiul promis de religii, ci pentru ca, cei care ajung aici experimenteaza emotii pozitive. Continuarea existentei in astralul superior poate fi foarte placuta dar este la fel de acaparatoare ca si astralul inferior. Cei care se simt prea bine aici nu evolueaza deloc, stagneaza, nu se apropie de evolutia necesara iluminarii.

Cei mai multi din astralul superior vor revenii pe pamant atunci cand li se va oferii prilejul. Ei se intorc nu pentru ca aceasta lume este mai buna decat lumea astrala, ci pentru ca inca au un mare atasament fata de lumea fizica. Lumea fizica exercita o puternica atractie, este lumea in care se poate evolua foarte usor. De fapt este singura care poate duce la o evolutie reala catre dimensiunea cauzala. Daca cineva va putea avea taria sa spuna ca nu se mai intoarce aici, in final tot va reveni. Atingerea constiintei iluminate nu se poate face decat aici, pentru ca doar aici gandul nu creaza realitate.

Doar aici se poate intelege caracterul efemer al materiei si, pana cand nu vom constientiza ca materia nu conteaza in evolutia noastra ca suflet, pana cand nu vom intelege ca doar constiinta, sentimentele si energia iubirii conteaza in Creatie, ne vom tot intoarce aici, ca vrem sau nu vrem.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s